Volledige opleiding2024-04-17T14:53:42+02:00

Volledige opleiding

Waarom praktijkopleiding?

Tatoeages verwijderen zonder de juiste opleiding is vergelijkbaar met autorijden zonder rijbewijs. Het kan goed gaan zolang er geen ongelukken gebeuren, maar dit is niet gegarandeerd als men onvoldoende kennis heeft van de diverse soorten inkt pigmenten in combinatie met lasertechnologie. Het risico bestaat dat verkeerde instellingen worden gekozen, wat kan leiden tot ernstige huidschade.

Wij zijn ervan overtuigd dat het verwijderen van tatoeages een vak is, een vaardigheid die moet worden aangeleerd. Het volgen van praktijklessen is essentieel, omdat deze kennis niet alleen uit boeken kan worden gehaald. Online leren of het volgen van een videocursus is niet voldoende en het kost tijd om deze vaardigheden te ontwikkelen. Je wilt stap voor stap begeleid worden bij alle praktijkhandelingen, zodat je kunt leren waarnemen wat er precies gebeurt tijdens een behandeling.

Alleen op deze manier leer je exact wanneer je een behandeling moet stoppen om schade te voorkomen of wanneer je de instellingen moet aanpassen. Je leert ook wanneer je in sommige gevallen de behandeling definitief moet staken. Daarom is driekwart van de opleiding praktijkgericht, terwijl het resterende deel bestaat uit theorie die direct toepasbaar is in de praktijk.

Wat is het doel van de praktijkopleiding?

Het doel van de praktijkopleiding is eenvoudig: we willen professionals opleiden die in staat zijn tatoeages veilig en zonder huidschade te verwijderen. We streven ernaar dat elke klant 100% vertrouwen heeft in de bekwaamheid van zijn behandelaar.

Voor wie is deze opleiding?

De opleiding is geschikt voor iedereen die gaat beginnen, of net begonnen is en nog onzeker is. Tijdens de opleiding worden de basisprincipes en de gehele behandelprocedure stap voor stap aangeleerd. De opleiding is praktijkgericht, alles wat je leert kan je direct toepassen in de praktijk. De gehele opleiding zal ca 50 uur in beslag nemen en is grotendeels 1-op-1.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt ongeveer 50 uur, verdeeld over maximaal 6 maanden. Het is mogelijk om deze 50 uur sneller af te ronden door vaker praktijklessen te volgen. De lessen zijn zoveel mogelijk individueel, waarbij 70% van de lessen praktijkgericht is en ongeveer 30% theorielessen zijn, die klassikaal worden gegeven. Vanwege deze persoonlijke benadering is er beperkte ruimte voor deelnemers.

Inhoud opleiding

Let op! De opleiding behandelt uitsluitend het laseren van zwarte inkt pigmenten en schaduwtatoeages en gaat niet in op het laseren van kleurtatoeages en PMU. Voor het laseren van kleurtatoeages is er een aanvullende module.

1. Kennis van de huid en tatoeages

Een goed begrip van de huidstructuur en verschillende soorten tatoeages is essentieel voor een tattoo-laserbehandelaar. Dit helpt bij het beoordelen van de tatoeage en het selecteren van de juiste behandelmethode en instellingen.

2. Laserveiligheid

Het is cruciaal om te begrijpen hoe laserapparatuur werkt en welke veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen om de huid van de client te beschermen tegen mogelijke brandwonden, bloedblaren, littekens en pigmentverlies.

3. Diversiteit van inkten

Er bestaan vele soorten zwarte tattoo en schaduw inkt-pigmenten en elk type heeft een eigen reactie op een laserbehandeling. Sommige inkten absorberen licht beter dan andere, en de samenstelling van de inkt kan variëren. Het begrijpen van deze diversiteit stelt de behandelaar in staat om de meest veilige & effectieve laserinstellingen te kiezen voor het specifieke type inkt dat in de tatoeage wordt gebruikt.

4. Voorkomen complicaties

Verschillende tattoo-inkten en pigmenten bevatten een scala aan stoffen, waaronder metalen, oliën, stabilisatoren, conserveermiddelen, verdikkingsmiddelen, en meer. Deze ingrediënten kunnen allemaal variërende reacties vertonen tijdens laserbehandelingen. Een grondig begrip van de samenstelling van de inkt is essentieel om mogelijke complicaties, zoals oververhitting, huidirritatie, of veranderingen in de tatoeagekleur, te herkennen en te voorkomen.

5. Technische vaardigheden

Het bedienen van de laserapparatuur vereist technische vaardigheden en precisie. De behandelaar moet bekwaam zijn in het instellen van de laserparameters en het richten van de laserstraal op de tatoeage.

4. Praktijklessen

Tijdens 50 uur praktijkles leer je stap voor stap hoe je theoretische kennis in de praktijk kunt toepassen. Je observeert Andy tijdens de behandelingen en krijgt vervolgens de kans om onder zijn supervisie zelf de behandelingen uit te voeren. Je leert de reactie van inkt pigmenten op laserlicht herkennen, zodat je veilig kunt behandelen. De overdracht van 25 jaar kennis en ervaring is uniek en kan nergens anders worden geëvenaard. Na deze opleiding begin je met een voorsprong van 25 jaar op andere behandelaars.

Toelating

1: Wij zien “tatoeageverwijdering” als een vak dat iedereen kan leren. Hoewel BIG-registratie niet strikt noodzakelijk is, wordt dit wel als een voordeel beschouwd, net zoals het bezit van een officieel diploma voor schoonheidsspecialist of vergelijkbare certificeringen.

2: Wij zijn ons bewust van de kennis en ervaring die ons uniek maakt en die door niemand anders in Nederland geboden kan worden. Om deze reden streven we ernaar onze opleiding exclusief te houden en alleen te delen met gelijkgestemde professionals. Gezien de volledige opleiding ongeveer 50 uur in beslag neemt en we ook na de opleiding veel tijd met elkaar zullen doorbrengen, hechten we waarde aan een persoonlijke kennismaking vooraf.

Garanties

• Wij garanderen dat je kennis en know how na de opleiding zo groot is dat jij in staat bent altijd de juiste instellingen van de laser te kunnen bepalen waardoor de kans op het aanbrengen van ernstig letsel nihil is.
• Wij garanderen dat jij ( je bedrijf ) na het volgen van je opleiding nooit zorgen hoeft te maken voor vervelende trajecten met klanten of kostbare trajecten met letselschade advocaten.

Investering

De investering in deze opleiding staat gelijk aan de omzet van ongeveer 50 uur tattoo laser behandelingen.

Interesse? Vul het formulier in.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.