Module Kleur Tattoos Verwijderen

Het verwijderen van kleuren tatoeages vereist namelijk ook weer specifieke kennis en is nog vele malen gecompliceerder dan zwarte inkt en schaduw pigmenten. Zonder de Master Opleiding te hebben gevolgd is het simpelweg niet mogelijk om onder alle omstandigheden, en bij elk huidtype veilig te kunnen behandelen.

Voor het behandelen van kleurentatoeages is het van groot belang dat je goed begrijpt wat je doet, waarom je het doet, en vooral wanneer je niet moet behandelen. Daarom vormt de kennis die is opgedaan tijdens de Masteropleiding de absolute basis voor deze module. Zonder essentiële kennis over kleurpigmenten en hun reactie op laserlicht zullen er vroeg of laat complicaties ontstaan zoals het creëren van brandwonden, bloedblaren, littekens of pigment verlies.

Deze opleiding richt zich op drie onderling verbonden disciplines: kennis van tattoo-inktpigmenten en tatoeages, begrip van huidtype in relatie tot de tatoeage, en inzicht in de werking van lasertechnologie en hoe deze reageert op verschillende inkt pigmenten. Wat ga je leren in deze module?

Wat ga je leren in deze module?

  1. Je leert alles over kleurechtheid: De kleurechtheid van een tattoo pigment verwijst naar de mate waarin het bestand is tegen vervaging of verandering van kleur wanneer het wordt blootgesteld aan laserlicht en de daarbij geproduceerde warmte. Het is cruciaal om te zien, horen en ervaren hoe sommige pigmenten reageren op laserlicht voor een veilige laserbehandeling.
  2. Je gaat alles leren over transparante en dekkende tattoo-inktpigmenten en hoe deze anders op het laserlicht reageren. Het is cruciaal om te zien, horen en ervaren hoe kleur pigmenten anders kunnen reageren op laserlicht.
  3. Je leert over pigmentconcentratie: Dit verwijst naar de hoeveelheid pigment die aan de inkt wordt toegevoegd, wat de diepte van de kleur beïnvloedt. Hogere concentraties pigment leiden vaak tot meer behandelingen en moeten met nog meer aandacht en voorzichtigheid worden behandeld.”
  4. Je gaat kleurtatoeages leren inschatten en zelf behandelen waarbij je leert je te concentreren op de foto-akoestische reacties van de kleurpigmenten, die verschillende reacties op het laserlicht vertonen. Deze kennis is cruciaal om kleurtatoeages onder alle omstandigheden en bij elk huidtype veilig te kunnen verwijderen.

Logistieke informatie Module Kleur Tattoos Verwijderen

Wie: uitsluitend voor behandelaren met ervaring
Wat: het veilig leren behandelen van kleuren tatoeages
Waar: Oudedijk 400 Rotterdam Kralingen
Wanneer: data nog niet bekent
Duur: 2 hele dagen van 9.00 tot 17.00 uur ( incl. koffie en lunch pauzes )

Tarief: € 995,- (incl. BTW)

Annuleren kan via email tot 5 werkdagen voor aanvang: het volledige bedrag wordt dan teruggestort. Annuleren na 24 werkdagen voor aanvang: er vindt geen restitutie meer plaats, je reservering blijft wel 12 maanden geldig en kan worden verzet naar andere datum.

Ps: voor deze module dien je zelf een model mee te nemen.

Module Kleur Tattoos Verwijderen

Naam(Vereist)
Betaalmethode
Prijs: € 995,- (incl. BTW)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.